Politisk demonstrasjon i pysj

  • Eirik Lie Reikerås som representerer DERA i SP-UiB gjør seg klar for natten

  • Kollektivet griller pølser til politikerene som kom på besøk

  • Nordlys over Grønneviksøren 2 (Foto: Studvest)

  • Kveldsmørket senker seg over stuen

  • Annleggsarbeiderene som arbeider på tomten ble nok ganske overrasket da dette synet møtte de første som dukket opp på jobb i de tidlige morgentimene

 

Midt i valginnspurten samlet studenter, studenpolitikere og bystyrekandidater seg på tomten kjent som "Grønneviksøren 2" til valgkampens koseligste politiske demontrasjon.

 

Rett ved siden av de fargerike nye studentboligene på Grønneviksøren ligger det en tomt som på mange måter er perfekt til å bygge enda flere studentboliger. Studentsamskipnaden i Bergen (SiB) har som mål å oppnå en 20% dekningsgrad på studentboliger innen 2020. Det betyr at det må bygges 1500 nye studentboliger i Bergen de neste årene. Kunnskapsdepartementet har allerede bevilget midler til 500 studentboliger, men SiB mangler tomter å bygge boligene på. For å kunne bygge mange nok boliger, er det nødvendig med tomter som har plass nok til store boligprosjekter. Det er her Grønneviksøren 2 kommer inn. Tomten er stor nok til flere hundre studentboliger, den er sentrumsnær og ligger i et område med mye spennende utvikling. Det er Bergen kommune som eier tomten, og som skal avgjøre hva den skal brukes til. Studentparlamentet ved UiB ble med Velferdstinget i Bergen og Studentparlamentet ved HiB og arrangerte en overnattingsaksjon for å vekke politikerne og gi beskjed om at tomten må selges til SiB!

 

For å vise politikerne at Grønneviksøren 2 er et fint sted å bo, laget vi vårt eget utendørs studentkollektiv med gamle møbler vi fant i en kjeller på Universitetet. I løpet av kvelden fikk vi besøk av unge bystyrekandidater fra Senterpartiet, Rødt, Arbeiderpartiet, Venstre, SV og Miljøpartiet De Grønne. Det ble både grilling, kortspill og politiske diskusjoner. Utover kvelden ble det også nordlys! Ni studenter endte opp med å overnatte i kollektivet vårt (de fleste var fra SP-UiB).

 

Du kan lese mer om overnattingsaksjonen i Studvest og i Kontrast1 eller høre Studentradioen i Bergen sin reportasje fra kvelden.