Blogg: Januar 2015

  • Utsikt fra Ottesheimen på Ustaoset

    Utsikt fra Ottesheimen på Ustaoset

Endelig er arbeidsutvalget godt i gang med arbeidet i det nye året. Det har allerede rukket å skje en del store ting i Studentparlamentet og her følger en oppsummering av noe av det viktigeste som har skjedd i januar. 

Hyttetur

Tidlig i januar dro Arbeidsutvalget på hyttetur til en av UiBs hytter på Ustaoset i Hol kommune. UiB har tre hytter i området og en av disse, kalt Ottesheimen, kan benyttes av studenter. Hytten ble først oppført i i 1920, og ble senere gitt i gave til Universitetet i Bergen som velferdshytte for “studenter og lærere”. Siden har hytten omgått en total renovering og fått innlagt vann og strøm. Hytten er godt plassert med nærhet til butikk, togstasjon og omringet av flott turterreng både på sommer- og vinterstid.

Hytten har nå 12 sengplasser, badstu og alle kvaliteter. For fire dages leie betalte vi kun 600 kroner totalt. Vi vil på det sterkeste derfor anbefale andre stundeter til også å benytte seg av denne muligheten. Vårens søknadsfrist for leie er 12. februar.

For mer informasjon og leie av hyten se her: https://skjema.app.uib.no/hytter/f?p=106:1:0::NO


Leiarsamling NSO
Helgen 16.-18.1 var det ledersamling i Norsk Studentorganisasjon (NSO) i Ålesund. Programmet for denne dreiet seg om ting som skal skje i 2015 (landsmøte, kommunevalg osv.). Norsk Maritimt Kompetansesenter ble også besøkt, som er en kunnskapsklynge for det maritime. Det var et nyttig besøk for å se hvordan klynger fungerer i praksis.

 

SP-05
Mandag 26.01 fant det femte studentparlamentsmøtet i denne perioden sted. Vi vedtok fire resolusjoner, som du kan lese i sin helhet ved å klikke på lenkene under. I tillegg handlet møtet mye om å orientere parlamentet om det kommende landsmøtet i NSO og om prosessen videre med UiB sin nye strategi som skal vare fram til 2022. Vi kommer tilbake med egen blogg om denne når den kommer ut på høring etter den har vert oppe i Universitetsstyret 12.02.

Resolusjon - SP støtter ideeen om senter for klima og energiomstilling
Resolusjon - Konsekvens av ny spesialitetsstruktur for forskerlinjestudenter
Resolusjon - Nasjonalt ansvar for studentane sitt læringsmiljø
Resolusjon om praksisfag


Studenttorg

Den 27. januar ble tidenes første studenttorg gjennomført også på vårsemesteret. Rundt 70 organisasjoner stilte opp, og studentene fikk muligheten til å møte både konsertarrangører, idrettslag, studentmedier, ungdomspartier og mange flere. Tilbakemeldingene fra organisasjonene var positive, mange hadde fått rekruttert flere frivillige. De mange fremmøtte studentene, både norske og internasjonale, tyder på at det helt klart er rom for å arrangere studenttorg på våren. Vi håper det blir tatt initiativ til å gjøre det samme neste år, studenttorg på våren burde bli en tradisjon.

Januarhilsen fra:
Tommy, Susann, Johanne og Magnus